Dia Mundial de l’Aigua, 22 Març.

Dia muncial del agua.

Aigua i canvi climàtic, el gran desafiament
Enguany se centra en el binomi aigua i el canvi climàtic, i com els dos estan inextricablement vinculats.

La campanya mostra com l’ús que fem de l’aigua pot ajudar a reduir les inundacions, les sequeres, l’escassetat i la contaminació, així com a combatre el canvi climàtic.

En adaptar-nos paulatinament als efectes que el canvi climàtic pot ocasionar sobre l’aigua, protegirem la salut i salvarem vides. En sentit invers, si nosaltres usem l’aigua de manera més eficient, també reduirem els gasos d’efecte d’hivernacle.

D’aquesta forma, el nostre missatge clau per a aquest dia es resumeix en 3 punts rellevants:

No podem donar-nos el luxe d’esperar. Els responsables de la política climàtica han de posar l’aigua en el centre dels plans d’acció.
L’aigua pot ajudar a combatre el canvi climàtic. Existeixen solucions d’aigua i sanejament sostenibles, assequibles i *escalables.
Tots tenen un paper que exercir. En la nostra vida diària, hi ha passos sorprenentment fàcils que tots podem prendre per a abordar el canvi climàtic.

La idea de celebrar aquest dia internacional es remunta a 1992, any en què va tenir lloc la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament de Rio de Janeiro i en la qual va emanar la proposta. Aquest mateix any, l’Assemblea General va adoptar la resolució per la qual el 22 de març de cada any va ser declarat Dia Mundial de l’Aigua, sent 1993 el primer any de celebració.

Copyright © Institut Dental la Noguera 22-03-2020. Tots els drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?