Preguntes freqüents Estètica dental

Estètica dental

Per què és necessari un emblanquiment dental?

El pas del temps i certs hàbits com fumar o aliments com el vi i algunes fruites poden provocar que les dents perdin el color natural i es mostrin més apagades i grogues, creant un efecte negatiu en la nostra imatge. És una qüestió estètica que pot derivar en problemes d’autoestima i seguretat personal, ja que el somriure és la nostra carta de presentació. Fer-se un emblanquiment dental rejoveneix el teu somriure i el fa més atractiu i net, i això afavoreix la teva imatge personal.

L'emblanquiment dental fa malbé les dents?

No, ni tampoc l’esmalt dental.

Té algun tipus de contraindicació?

En general, l’emblanquiment no planteja cap tipus de contraindicació, si bé s’ha de considerar en pacients amb elevada sensibilitat dental.

Comporta efectes secundaris?

És possible que aparegui una certa sensibilitat dental que sol remetre al cap de poques setmanes.

S’han de seguir unes mesures específiques abans, durant o després de l’emblanquiment?

Abans de fer-lo, se sol fer una neteja dental professional. Mentre duri el tractament, es recomana reduir el consum de determinats aliments com cafè, te i cítrics, i també tabac si el pacient és fumador. També s’aconsella no utilitzar dentífrics amb fluor i clorhexidina per evitar que les dents es taquin. Després del procés, no s’ha de seguir cap comportament específic tot i que, en funció de la severitat de l’estat de les dents, és possible que s’hagi de fer una segona visita al cap de 6-12 mesos per acabar d’emblanquir les dents.

Quant temps dura l’efecte de l’emblanquiment?

Habitualment, l’efecte de l’emblanquiment pot durar més de dos anys si s’eviten els factors de risc esmentats.

És un tractament apte per a tothom?

D’entrada, com que no presenta contraindicacions, es pot aplicar a qualsevol pacient. Tanmateix, sempre és l’especialista qui ha de determinar quin és el tipus de emblanquiment necessari i si s’ha d’acompanyar d’altres tècniques d’estètica dental com la col·locació de facetes dentals, per exemple, o d’altres.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?