Cal anar més al dentista.

cuidar-se la boca cuidarse la boca

Anem poc al dentista. Segons dades del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), només el 48% de la població catalana hi va de forma regular. És més, es recomana anar-hi, com a mínim, un cop l’any, tot i que, a l’hora de la veritat, sis de cada quatre persones confessen no haver-ho fet en els últims 365 dies.

Fem un repàs dels motius que tenim per cuidar la nostra salut bucodental:

Podem comprovar si tenim càries. Segons dades de l’Atlas de la Salut Bucodental, 4,6 milions de catalans de 12 anys o més tenen càries permanents.

Detectar si ha aparegut la malaltia periodontal que, actualment, tenen 1,1 milions d’adults. La periodontitis s’origina, normalment, per mala higiene. És una patologia silenciosa que es pot detectar si, per exemple, notem sagnat de la geniva quan ens raspallem o mentre mengem.

Diagnosticar el càncer oral. Actualment, el 85% dels càncers orals es diagnostiquen tard a Catalunya. Cada any se’n registren 550 casos nous, dels quals 165 són mortals. -‘Per càncer oral moriran més catalans que per accident de trànsit’.

Descobrir un cas de diabetis. Una afta que no es cura o problemes amb les genives fetes malbé poden ser un senyal de l’origen d’una diabetis no diagnosticada. De fet, el 6% de la població és diabètica i no ho sap.

Per tot això, i com no pot ser d’altra manera, des de l’Institut dental La Noguera, animem tothom a tenir cura de la salut bucodental perquè cuidar-se la boca sempre és positiu.

Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

=> Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 26-05-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?