Cinc costums que poden fer deteriorar el teu sistema immunològic

Cinc hàbits que poden debilitar el teu sistema immunològic Cinca habitos que pueden debilitar tu sistema inmunológico.

Mantenir el sistema immunològic fort sempre és important, però més ara en plena pandèmia. És el sistema de defensa que té el nostre cos, que produeix una resposta davant dels virus i els bacteris. Els hàbits de vida tenen un paper essencial a l’hora de cuidar-lo i potenciar-lo, i no només incloent aliments o suplements per millorar-lo, sinó també evitant una altra sèrie d’hàbits que poden debilitar la immunitat. Aquests són cinc dels hàbits que hauríem d’evitar.

Beure massa alcohol

Si no existeix cap inconvenient mèdic, beure una copa de vi al dia no té per què causar cap problema de salut. Però el consum excessiu d’alcohol, fins i tot a curt termini, pot alterar el sistema immunològic. De fet, segons un estudi publicat per la revista Alcohol Research, es pot produir una susceptibilitat més important a la pneumònia i una probabilitat més gran de desenvolupar síndromes d’estrès respiratori agut (SDRA), factors que podrien tenir un impacte potencial en els resultats de Covid-19.

Altres resultats observats impliquen un risc més gran de sèpsia, una incidència de complicacions postoperatòries més important, una cicatrització deficient de les ferides i una recuperació més lenta i menys completa de les infeccions.

Prendre massa sal

Segons un estudi de l’Hospital Universitari de Bonn, massa sal en l’alimentació pot provocar deficiències immunològiques. Quan els ronyons excreten l’excés de sodi, es redueix la capacitat del cos per combatre les infeccions bacterianes.

El límit diari recomanat de sodi és inferior a 2,3 grams al dia per a adults sans. I cal tenir molta precaució amb la sal de determinats productes, perquè més del 70% del consum de sodi de la població prové d’aliments processats.

Reduir l’excés de sucre

Una investigació publicada a la revista The American Journal of Clinical Nutrition va demostrar que després d’un dejuni nocturn, les persones que prenien 100 grams de sucre experimentaven una reducció en la capacitat de les cèl·lules immunes per absorbir els bacteris. Els efectes més importants es van trobar entre una i dues hores després de la ingesta, però van persistir fins a cinc hores.

Excedir-se amb la cafeïna

El cafè i el te protegeixen la salut a causa dels seus alts nivells d’antioxidants, que lluiten contra la inflamació. Tanmateix, massa cafeïna pot interferir amb el son i aquest resultat pot debilitar la immunitat de l’organisme

Incloure poca fibra en la dieta

La fibra millora salut digestiva i ajuda a canviar la composició dels bacteris intestinals de manera que milloren tant la immunitat com l’estat d’ànim. Nombrosos estudis demostren que una ingesta de fibra dietètica més gran i prebiòtics millora la funció immunològica més saludable.

Article extret del diari ElNacional.

Copyright © Institut Dental La Noguera 09-07-2021. Tots el drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?