Després de les vacances d’estiu…

Després de les vacances d'estiu, és una bona idea cuidar de la teva salut dental per assegurar-te que les teves dents estiguin en perfecte estat.

Després de les vacances d’estiu, és una bona idea cuidar de la teva salut dental per assegurar-te que les teves dents estiguin en perfecte estat.

Programa una visita amb el teu dentista per a una neteja dental i un examen complet. Això et permetrà detectar qualsevol problema dental abans que empitjori.

Mantén una rutina d’higiene bucal rigorosa. Cada dia, renta’t les dents durant dos minuts amb un raspall dental suau i pasta de dents amb fluorur. Utilitza fil dental o altres productes interdentals per eliminar la placa entre les dents.

Evita consumir massa sucres i aliments àcids, ja que poden erosionar l’esmalt dental i causar càries. Augmenta el consum d’aliments rics en nutrients com fruites, verdures, proteïnes magres i làctics baixos en greixos.

Beu aigua de manera freqüent i limita el consum de begudes ensucrades i àcides com els refrescs i els sucres naturals. L’aigua ajuda a mantenir la boca hidratada i a neutralitzar els àcids que poden fer malbé l’esmalt dental.

Si practiques esports o activitats que puguin comportar riscos per a les teves dents, com el futbol, el ciclisme o el patinatge, considera l’ús d’un protector bucal per prevenir lesions.

No obris paquets ni ampolles amb les dents i evita mossegar objectes durs com els llapis o les ungles, ja que això pot danyar les dents.

Si fas cruixir les dents mentre dorms (bruxisme), parla amb el teu dentista. Aquest pot proporcionar-te una placa de protecció per evitar danys a les teves dents.

El tabac i l’excés d’alcohol poden tenir efectes negatius greus sobre la salut dental, com l’augment del risc de malalties de les genives i el càncer oral.

Si tens una inclinació a desenvolupar problemes dentals, com càries o malalties de les genives, el teu dentista podria suggerir tractaments preventius com aplicacions de fluorur o segellats dentals.

Si portes pròtesis dentals o ortodòncia, segueix les instruccions del teu dentista per a la neteja i el manteniment adequats.

Recorda que el manteniment de les teves dents és un aspecte crucial de la teva salut general. Una bona salut dental no només et fa sentir millor, sinó que també pot prevenir problemes més greus en el futur.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 22-08-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?