DIA EUROPEU CONTRA EL CÀNCER ORAL.

Detecció Càncer oral.

12 de Juny, és el dia Europeu contra el càncer oral. El càncer oral no és una de les malalties més prevalents, però sí que té un gran impacte. A Catalunya suposa entre un 3 i un 5% de tots els càncers que es detecten, però prop del 85% es detecten de manera tardana, la qual cosa incideix directament en el pronòstic de la malaltia. Una de cada quatre persones diagnosticades d’aquest càncer acabarà morint a causa d’aquesta malaltia.Aquest retard en el diagnòstic es pot solucionar fàcilment. Una visita al dentista pot servir per detectar amb una simple inspecció lesions que puguin fer sospitar d’un càncer oral. Una biòpsia posterior ajudarà a confirmar-ho. A partir dels 40 anys és important fer una autoexploració cada 6 mesos, que en cap cas ha de substituir la visita al dentista. Si la persona detecta una petita ferida, úlcera, bony o placa vermella i/o blanca que no millora en dues setmanes, el més adequat és anar al dentista perquè el valori. 

AUTOEXAMEN PER DETECTAR CÀNCER ORAL1.- Toca i observa’t els llavis per dins i per fora. Busca-hi canvis de color, forma o consistencia, comparant tots dos costats de manera minuciosa i ordenada.2.- Fes el mateix amb les genives i mucoses.3.-Treu la llengua i examina’n completament el dors, mou-la cap a un costat i cap a l’altre per observar les vores. Busca-hi alteracions que et cridin l’atenció.4.- Alça la llengua i toca’t el paladar. Així podràs veure la cara inferior de la llengua i el sòl de la boca. Palpa-la, des de darrere cap endavant.5.-Examina’t el coll buscant protuberàncies anormals. #contraelcànceroral 

Copyright © Institut Dental La Noguera 12-06-2020. Tots el drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?