Queixals del seny, principals raons de la seva aparició.

queixal del seny. Dolor.

Els queixals del seny o tercers molars, són els queixals que surten a l’àrea posterior de la boca. Aquests queixals generalment no disposen d’espai suficient en la cavitat bucal per a sortir còmodament, i per això empenyen a les altres dents causant problemes a curt i llarg termini. A més de ser un procés dolorós, per trobar-se en la part posterior són difícils de netejar, sent un focus important de bacteris i càries a mig i llarg termini.

Les causes sobre el perquè continua apareixent el tercer molar no són molt clares. El que sí que se sap és que es troben en ple procés evolutiu, per la qual cosa s’espera que en un futur cap ésser humà desenvolupi aquests queixals. D’altra banda, així com hi ha persones que no tenen queixals del seny, hi ha algunes que sí que les tenen, però no surten per una mala posició.

En el cas anterior, els tercers molars retinguts solen anar associats a molèsties i pressió de les dents. En aquests casos, l’odontòleg decidirà l’extracció de les peces. Ara bé, si el queixal no surt i no genera cap mena de símptoma o problema, és possible que l’especialista prefereixi no operar-la i mantenir-la en vigilància per a observar si hi ha canvis.

D’altra banda, igual que hi ha persones que tenen els queixals del seny i també aquelles que les tenen retingudes, també estan els qui desenvolupen algun dels tercers molars, però no tots. Per descomptat, també està aquest percentatge de la població, calculat en un 10% que tenen completa absència d’aquests queixals.

Els queixals del seny i l’evolució
Com veiem, la principal causa del perquè algunes persones no tenen els tercers molars és l’evolució. Aquests queixals no compleixen amb cap funció important en l’organisme, per contra, solen portar diferents problemes de salut, tant si surten com si queden retingudes.

El percentatge de persones amb tercers molars absents és cada vegada més gran i el probable és que en el futur aquest percentatge arribi al cent per cent de la població. El que ocorre és que, com tot procés evolutiu, és molt més lent de l’esperat. I a tu, t’han sortit els queixals del seny? Al nostre Institut Dental La Noguera, ens preocupem per la teva salut bucodental, i t’oferim els millors serveis de diagnòstic i tractament, amb tecnologia d’última generació i professionals amb àmplia experiència.

Copyright © Institut Dental La Noguera 07-09-2020. Tots el drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?