Els nens dels 6 al 12.

Els nens i el dentista, dels 6 al 12. nens nenes niños paciente boca visita odontologo

Durant l’etapa escolar de primària, entre els 6 i 12 anys, és quan es canvien totes les dents de llet i surten les definitives. En general, les primeres dents que surten són les dues de davant de sota (incisius centrals) al voltant dels 5 anys i mig-6 anys.

De vegades el primer que passa és que no cauen les de llet de baix i les definitives surten per darrere. Això passa en el 80% dels nens. En aquests casos cal anar al dentista per valorar si hi ha o no de treure les dents de llet.

Altres vegades passa el contrari, cauen les dents de llet, i triguen diversos mesos a sortir les definitives, sobretot amb les dues de dalt.

  • Sobre aquesta edat (a 6 anys) surten quatre molars molt importants per darrere de totes les dents de llet: són les primeres molars definitives, que cal vigilar i comprovar que estiguin bé, i si és aconsellable posar-hi segelladors, ja que aquestes molars han de durar tota la vida!
  • Entre els 6 i 7 anys a les nenes, i entre els 7 i 8 anys als nens els surten les dues centrals de dalt. (Incisius centrals superiors)
  • Entre els 7 i 8 anys surten les del costat de dalt i de baix. (Incisius laterals superiors i inferiors)
  • Al voltant dels 9 anys surten només els dos ullals de sota. (Canins inferiors)
  • Cap als 10, cauen les quatre molars que estan darrere dels ullals i surten les quatre premolars definitives.
  • Cap als 11, cauen les segones molars de llet i surten les segones premolars definitives.
  • Al voltant dels 12 anys surten els ullals de dalt. (Canins superiors)
  • Cap allà als 12, surten les segones molars definitives per darrere, i la dentició s’ha completat tot esperant que hi hagi o no molars del seny que sortiran més endavant, al voltant dels 18 anys.

Cada nen és un món i té un creixement diferent, i la boca és una altra part més del cos que creix, uns nens comencen molt aviat a canviar (fins i tot amb 4 anys) i d’altres molt tard (de vegades, els nens sobretot, als 7-8 anys), aquesta és la grandesa de la naturalesa humana. Per això el millor és anar observant l’evolució única dels nostres nens en aquesta i d’altres matèries, i anar fent un seguiment d’aquesta juntament amb un bon odontopediatra.

Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

=> Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 14-06-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?