L’higienista dental: la mà dreta de qualsevol odontòleg

higienista revisión revisió higienista dental

En les teves visites al dentista, t’hauràs fixat que treballant en el gabinet, a més de l’odontòleg, sol haver-hi un altre professional, que li presta ajuda i apunta dades en un ordinador. És l’higienista, un perfil professional que no tanta gent coneix bé.

Els higienistes dentals (usem el gènere neutre, però la majoria són dones) són professionals de la salut budocental que assisteixen als odontòlegs en el gabinet i en la realització dels exàmens radiològics. A més, compleixen amb importants funcions de prevenció i promoció de la salut bucodental.

Els higienistes són professionals que han rebut una formació específica, que detallem més a baix. No són estudiants d’Odontologia ni odontòlegs en pràctiques.

Els higienistes dentals són professionals assistencials; i cal no confondre’ls amb els auxiliars de clínica, que tenen unes funcions diferents.

Què fa un higienista dental?
La principal funció d’un higienista és assistir i coordinar-se amb l’odontòleg quan està realitzant tractaments en boca. També duen a terme els exàmens radiològics i recullen les dades clíniques en l’ordinador del gabinet.

Però les seves funcions van una mica més enllà de les d’un simple ajudant. Un higienista dental també pot fer (i sovint, realitza) treballs d’odontologia preventiva de manera independent: els més freqüents són les neteges bucals; així i tot, també pot posar segelladors de fissures en els molars per a evitar les càries, fer fluorizaciones…

Malgrat tot, els higienistes no estan autoritzats a fer tractaments que afecten de manera permanent a les dents, que són atribució exclusiva d’un odontòleg. El dentista també supervisa sempre (directament o indirectament) el treball en gabinet d’un higienista.

Esterilització i desinfecció
Els higienistes també són els encarregats de l’esterilització de tot l’instrumental que usen els odontòlegs en les seves consultes, a més de la desinfecció del gabinet entre pacient i pacient.

Pot semblar un treball rutinari i de poca importància, però el compliment escrupolós dels protocols d’asèpsia i higiene són d’una importància vital en les clíniques compromeses amb la seva reputació i la salut dels seus pacients.

Especialistes en educació bucodental
En les clíniques, els higienistes també compleixen amb la funció d’educar en els hàbits d’higiene i alimentació als pacients com una part essencial del seu treball per a prevenir problemes bucodentals.
En les neteges bucals, el teu higienista et preguntarà sobre els teus hàbits en general i d’higiene dental en particular per a donar-te trucs i consells perquè mantinguis unes dents impecables i unes genives sanes.

Com ja sabeu, a l’Institut dental La Noguera, tenim a les millors higienistes de la Comarca. A més de ser un personal super professional tant des del punt de vista curricular com des del punt de vista d’experiència. Són diligents i molt resolutives. Són sense cap mena de dubte, la mà dreta dels odontòlegs a la nostra clínica. Junts formem un equip multidisciplinari, enfocat sempre a pacient, qui és, com no pot ser d’altra manera, la nostra principal preocupació, repte i motivació diària per afrontar sempre i de la millor manera possible, el tractament més adient, tant per efectivitat, com per practicitat. La nostra tasca ha de tenir el millor ajust ‘bucosanitari’ per tal que reporti al pacient, el 100% d’efectivitat i sempre a l’alçada de les seves expectatives.

Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 05-04-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?