Què hem de fer quan es perd una dent?

Què cal fer quan es perd una dent? ¿Qué hay que hacer cuando perdemos una pieza dental?

Quan es perd una dent poden veure’s afectats, de manera directa, diversos aspectes de la vida de les persones. Depenent del motiu de la pèrdua, la nova situació pot generar molèstia o dolor.

En l’aspecte visual, la falta d’una dent origina canvis en l’estètica del rostre, sobretot si es tracta de peces davanteres. A més, es poden generar problemes en la manera de menjar i en la mossegada.

Causes per les quals es perd una dent
Existeixen diferents motius pels quals es pot perdre una peça dental. Els més comuns són:

Càries. Són generades pels bacteris que, en contacte amb uns certs aliments, produeixen àcids que formen forats en les dents. Quan el mal de la càries és molt greu o profund, pot generar la pèrdua de la dent.
Periodontitis. És una malaltia infecciosa que afecta les genives. Es produeix la inflamació o sagnat dels teixits que envolten a les dents. Si no es prenen mesures contra la periodontitis, es perjudica el suport de la dent fins que és inevitable l’extracció.
Els cops forts poden generar la pèrdua d’un o diverses dents alhora. Aquesta és la manera més violenta i dolorosa en la qual pot ocórrer la pèrdua.

Quina és la solució?

En el moment en què es perd una dent, és necessari prendre mesures per a evitar problemes més greus. Els maxil·lars poden augmentar de grandària, també es mouen les altres dents i es creen buits en els quals s’emmagatzema el menjar. Això últim ocasiona càries, mal alè i malalties de les genives.

Per a evitar totes aquestes qüestions, és necessari reemplaçar la dent. Amb aquest objectiu, es pot triar entre diferents opcions:

Pròtesis dentals. És possible trobar pròtesis dentals de dos tipus: amovibles o fixes. Les amovibles, com el seu nom l’indica, es poden remoure durant la nit o quan es necessiti. Les fixes no es poden remoure.
Ponts. Els ponts són fixos i es recolzen en les dents sanes adjacents. L’aspecte negatiu a considerar és que poden requerir una modificació d’aquestes dents sanes, generant una pèrdua parcial d’aquests.
Implants dentals. Els implants són peces que s’instal·len en el maxil·lar; es tracta d’una alternativa molt recomanada. Poden ser totals o parcials, depenent de si el pacient ha perdut totes les dents o no.
El més important, en cas de perdre una dent, és recórrer a una clínica dental de confiança per a començar amb el tractament adequat.

Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 01-04-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?