Quan la Mare Terra ens envia un missatge

Dia internacional de la madre tierra.

A L’Institut Dental La Noguera, creiem fermament que la terra ens està enviant missatges, símptomes reals d’esgotament.

La natura pateix. Els incendis a Austràlia, els majors registres de calor terrestre i la pitjor invasió de llagostes a Kenya… Ara ens enfrontem a COVID -19, una pandèmia sanitària mundial amb una forta relació amb la salut del nostre ecosistema.

El canvi climàtic, els canvis provocats per l’home en la naturalesa, així com els crims que pertorben la biodiversitat, com la desforestació, el canvi d’ús del sòl, la producció agrícola i ramadera intensiva o el creixent comerç il·legal de vida silvestre, poden augmentar el contacte i la transmissió de malalties infeccioses d’animals a humans (malalties zoonòtiques).

D’acord amb PNUMA (Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient), una nova malaltia infecciosa emergeix en els humans cada 4 mesos. D’aquestes malalties, el 75% provenen d’animals.

Això mostra les estretes relacions entre la salut humana, animal i ambiental.

L’impacte visible i positiu del virus, ja sigui a través de la millora de la qualitat de l’aire o la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, no és més que temporal, ja que es deu a la tràgica desacceleració econòmica i l’angoixa humana.

Recordem més que mai en aquest Dia Internacional de la Mare Terra que necessitem un canvi cap a una economia més sostenible que funcioni tant per a les persones com per al planeta. Promoguem l’harmonia amb la naturalesa i la Terra.

Copyright © Institut Dental La Noguera 22-04-2020. Tots el drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?