Esterilitzem mascaretes, una per una al nostre autoclau.

esterilització de mascaretes COVID-19. autoclau esterilització

Avui hem tornat a esterilitzar 300 mascaretes més. Mascaretes que voluntàries/-s, estan realitzant per a treballadors de l’Ajuntament i per a altruistes que la Paeria organitza per ajudar a persones que no poden sortir de casa.
Realitzem aquesta tasca manualment i una per una, a l’autoclau.
L’autoclau és un dispositiu que serveix per esterilitzar material mèdic o de laboratori, utilitza vapor d’aigua a alta pressió i temperatura, evitant amb les altes pressions que l’aigua arribi a bullir tot i la seva alta temperatura.
El fonament de l’autoclau és que desnaturalitza les proteïnes dels microorganismes per la pressió i la temperatura.
L’autoclaus funciona permetent l’entrada o generació de vapor d’aigua però restringint la seva sortida. L’autoclaus actualment permet realitzar processos a majors temperatures i pressions, amb cicles estàndards a 134 °C a 200 kPa durant 5 minuts per a esterilitzar material metàl·lic; arriben fins i tot a realitzar cicles de buit per a accelerar l’assecament del material esterilitzat.
Ho fem així, perquè si féssim grups de paquets 5 mascaretes, per exemple, quan la bossa s’obris per utilitzar-ne una, les altres 4, automàticament deixen d’estar esterilitzades i per tant podrien contaminar-se.

Copyright © Institut Dental La Noguera 08-04-2020. Tots el drets reservats.

_____________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?