Què cal fer si al meu fill o filla, li cau la primera dent?

Què cal fer si al eu fill o filla, li cau el primera dent

Quan al teu fill o filla li cau la primera dent, és un esdeveniment emocionant i un indicatiu important del seu desenvolupament. Aquí tens alguns passos a seguir:

La caiguda de la primera dent és un esdeveniment significatiu per al teu fill o filla. Celebra-ho i fes-ho especial per a ells. Moltes famílies opten per deixar un petit regal sota del coixí a la nit, com si el Ratolinet Pérez hagués vingut.

Explica al teu fill o filla el que està passant. Pots parlar sobre com els nens i les nenes perden les dents de llet per fer espai per les dents permanents. Fomenta la seva comprensió i tranquil·litat sobre el tema.

És destacat continuar amb una adequada higiene dental, fins i tot quan comencin a caure les dents de llet. Assegura’t de rentar les dents amb una pasta dental adequada i un raspall dental suau.

A més de les visites regulars al dentista, és una bona idea programar una cita després que caigui la primera dent per assegurar-te que tot està evolucionant correctament. El dentista pot donar-te consells específics sobre com cuidar les dents de llet i els futurs dents permanents.

Potser voldràs guardar la primera dent que cau com a record. Hi ha petites caixes o sobres dissenyats per a aquest propòsit. Et pot ajudar a recordar aquesta etapa especial en la vida del teu fill o filla.

Observa el creixement: Després que cau la primera dent de llet, continua observant el creixement de les altres dents. Aquest és només el principi del procés de canvi de les dents de llet per les dents permanents.

El procés de caiguda de les dents de llet és normal i forma part del desenvolupament infantil. És una oportunitat per educar als nens sobre la importància de la higiene dental i per celebrar els seus avenços.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 07-09-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?