Què és la sedació conscient?

sedacio conscient sedacion consciente

La sedació conscient és una tècnica que redueix l’ansietat del pacient pròpia de la situació de trobar-se en una consulta dental per a un tractament, s’aplica un combinat de medicaments per a ajudar-lo a relaxar-se (un sedant) i bloquejar el dolor (un anestèsic) durant un tractament dental.

En què consisteix?
Aquesta tècnica consisteix a anestesiar al pacient per a facilitar el seu estat de benestar reduint la tensió que li pot ocasionar l’ansietat de la situació d’una cirurgia.
La sedació conscient té l’objectiu que els pacients entrin en un estat de relaxació mentre que se li realitzen els tractaments necessaris.

  • Sedació conscient intravenosa: És la que utilitzem a l’Institut dental La Noguera. El procediment es fa per via intravenosa per controlar l’ansietat, els medicaments són assimilats per l’organisme de manera molt ràpida. Es fa servir sobretot en tractaments més llargs i complexos com les cirurgies. Aquesta metodologia ha de ser feta per un metge anestesista, que serà l’encarregat de regular la dosi segons les necessitats, així com de controlar el pols cardíac del pacient en tot moment.

Tenint en compte que qualsevol pràctica odontològica té la finalitat d’aconseguir el millor resultat amb els mitjans més avançats i la màxima qualitat, això inclou també oferir les tècniques més adequades i segures per a disminuir el temor o ansietat (en cas que el pacient els pateixi) i per descomptat el dolor. En aquest context és on la sedació conscient pren sentit.

La sedació conscient, realitzada per un metge anestesista expert, és la pràctica odontològica que proporciona l’escenari necessari perquè el treball de l’odontòleg assoleixi la màxima agilitat i eficàcia.

A més amb l’ús d’aquesta mena d’anestèsia el pacient és conscient en tot moment del tractament que està rebent, es recupera ràpidament i pot tornar a la seva activitat habitual poc després de la intervenció.

En moltes ocasions, la por al dentista genera aversió a l’hora d’acudir a la clínica, el que es tradueix en un problema bucodental en posposar la cita, que acaba provocant que hi anem quan ja no aguantem més, quan fa mal o perquè alguna cosa s’ha trencat. Per tant, ens aboca a un tractament molt més llarg, complex i costós. Per això, a vegades la sedació és l’única manera què un pacient acudeixi a la clínica. Gràcies a aquest mètode, la persona estarà relaxada i evitarà la preocupació que li causa el tractament.

Per quins tractaments puc demanar la sedació conscient?

A l’Institut dental La Noguera apliquem la sedació conscient en situacions que generin ansietat al pacient. Això significa que qualsevol tractament dental pot ser realitzat sota aquest mètode.
El més habitual és aplicar-la en les cirurgies d’implants dentals. En menor mesura, els nostres pacients sol·liciten aquesta classe de sedació abans de sotmetre’s a una extracció de queixals i en les endodòncies.

A l’Institut dental La Noguera també apliquem la sedació en nens. És important que els nostres petits pacients perdin la por al dentista des d’un principi, i per això a la nostra clínica els ajudem durant el procés perquè puguin ser capaços de tornar sense sentir aversió.

Perfil del pacient
Per a qui està pensada la sedació?
El control del dolor i l’ansietat en els pacients és un dels aspectes més importants per a poder donar els tractaments necessaris sense afectar-los de forma negativa.

Poden rebre aquest tipus de sedació pacients (adults i nens) que sofreixin ansietat o que tinguin por o fòbia al dentista. També es pot usar una sedació conscient en pacients que presentin alguna patologia associada (discapacitat psíquica, engarrotament muscular, així com tremolors o sudoració). I per descomptat, se sedarà als pacients que se sotmetran a una implantologia dental o a algun tractament que requereixi la col·laboració activa del pacient durant llargs períodes de temps.

Pautes postoperatòries
Com recuperar-se d’una sedació?
La sedació conscient es tracta d’un procés segur i efectiu; no obstant això, requereix, com tota mena de sedacions, seguir una sèrie de pautes posteriors per evitar problemes o reaccions inesperades.

El procediment de recuperació consta d’una supervisió en la mateixa clínica de l’evolució progressiva de l’estat del pacient fins que passin per complet els efectes sedants. Tan aviat com aquests desapareguin, el pacient podrà tornar a la seva casa, sempre acompanyat d’algun familiar o persona responsable.
A diferència d’altres sedants, aquest permet que el pacient pugui tornar a les seves activitats quotidianes poc després del procediment. Però es recomana evitar conduir i operar maquinària, que consumeixi alcohol i que prengui decisions legals durant les primeres 24 hores.

No s’ha de confondre la sedació amb l’anestèsia, que, encara que també serveix per pal·liar el dolor i els nervis del pacient, el seu objectiu principal és insensibilitzar la zona concreta de la boca sobre la qual hem d’actuar.

Sedació conscient a l’Institut dental La Noguera.

El control del dolor i l’ansietat en els pacients és un dels aspectes més importants per a poder dur a terme els tractaments odontològics requerits en les millors condicions.

A l’Institut dental La Noguera, disposem d’un equip d’especialistes en anestesiologia i reanimació que compten amb els recursos tècnics més avançats per a garantir que els nostres clients puguin beneficiar-se de qualsevol de les nostres pràctiques odontològiques sense dolor físic ni psíquic.

Ens preocupa el benestar de les persones i sabem que amb la sedació conscient podem proporcionar en tot moment el màxim confort i millorar la seva experiència clínica.

=> Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 06-05-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?