RECOMANACIONS PER A DENTISTES DAVANT LA SITUACIÓ CREADA PER L’EPIDÈMIA CAUSADA PEL CORONAVIRUS COVID-19

covid-19 Corona Virus
  • Tenint en compte que el virus es propaga, fonamentalment, a través de les gotes respiratòries (aerosols) i pel contacte directe amb les secrecions infectades, els dentistes i la resta de personal de la clínica estan exposats al risc de contagi.

Barcelona, ​​28 de febrer de 2020.– Els protocols específics que el Ministeri de Sanitat ha encarregat als professionals sanitaris per abordar correctament l’assumpte del coronavirus avancen a gran velocitat i inclouen més mesures de seguretat que les que es van plantejar al principi. A finals de desembre de 2019, s’informa per primera vegada d’un brot de casos de pneumònia a Wuhan (Xina) i s’identifica un nou tipus de virus de la família Coronaviridae, que avui es coneix amb el nom de COVID-19 (2019- nCoV).

Es recomana adoptar les precaucions següents:

  1. Reforçar les mesures universals de prevenció pel que fa a l’atenció als pacients odontològics, tenint en compte que en el nostre exercici professional el risc d’aspiració d’aerosols és molt elevat i la distància de treball, habitualment, és inferior a 1 metre.
  2. Es recomana als professionals sanitaris que estan sotmesos a un risc de generar aerosols (com és el cas en Odontologia) que facin servir mascaretes FFP2 valvulades.
  3. En cas de seguir fent servir la mascareta quirúrgica habitual, es recomana canviar-la cada 2 hores per evitar que es deteriori i perdi eficàcia.
  4. Cal fer servir guants, bata i protecció ocular ajustada.
  5. Cal rentar-se les mans minuciosament abans i després d’atendre el pacient.
  6. Totes les superfícies de treball i de l’entorn del pacient s’han de netejar i desinfectar immediatament amb un desinfectant inclòs en la política de neteja i desinfecció de la clínica o amb una solució d’hipoclorit sòdic que contingui 1.000 ppm de clor actiu (dilució 1:50 d’un lleixiu amb concentració 40-50 g/litre preparada recentment). Aquests virus s’inactiven al cap de 5 minuts de contacte amb desinfectants normals com el lleixiu domèstic.
  7. Cal seguir escrupolosament totes les normes universals de desinfecció i esterilització habituals.

Font: COEC.

Copyright © Institut Dental la Noguera 02-03-2020. Tots els drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?