A què anomenem neteja bucal profunda?

chicas negras sonrien retrato encias dientes blancos higiene dental

Per aconseguir una boca sana i un somriure amb les dents blanques i les genives sanes, cal tenir una gran cura de la neteja dental a casa i entre 1 i 2 cops, cal visitar al dentista perquè ens realitzin una neteja bucal profunda*. De no fer-ho, estem exposant a les dents a l’acumulació de tosca i en conseqüència, l’existència de malalties periodontals com la gingivitis i la periodontitis.

En el cas, en què el pacient, ja pateix alguna d’aquestes dues malalties, una simple neteja bucal no serà suficient. Haurà de visitar el dentista perquè l’aconselli el tractament més adequat a seguir.

El tractament es du a terme a través d’una neteja bucal profunda de les genives. Aquesta neteja es fa amb anestèsia local, on s’adorm la geniva, de forma i manera que ens permet netejar la part que es troba entre la geniva i la dent, lloc on s’acumula la tosca i els bacteris causants de la periodontitis.

Portar a cap una neteja bucal profunda no és dolorós, ja que la zona a tractar està adormida. Un cop passat l’efecte de l’anestèsia, es pot portar una vida normal.

Si en raspallar veus que sagnes o tens les genives inflades, el més segur és que tinguis gingivitis. Si és així, sol·lícita visita amb el nostre especialista i ell t’aconsellarà quin és el millor tractament per al teu cas.

Neteja dental profunda*:
Conegut col·loquialment com a neteja, és un procediment amb el qual s’elimina la placa bacteriana i el càlcul en la part coronal sobre el marge de la geniva (supragingival).
Es pot fer manual amb raspadors i també amb instruments ultrasònics. Quan l’aprofundiment patològic del solc gingival és gran es planifica el curetatge que rebrà.

Recorda, cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

=> Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 20-06-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?