Bruxisme, aquest hàbit involuntari pot ser la causa dels teus maldecaps.

bruxismo bruxisme

El bruxisme és un procés involuntari i inconscient que implica moviment de la mandíbula i el fet d’apretar les dents de manera intensa i repetitiva. Això ocasiona desgastos (atrició) en les dents i pot produir alteracions en les articulacions de la mandíbula, així com sobrecàrrega de tots els músculs i lligaments implicats en la dinàmica d’aquesta. La contractura dels músculs temporals i dels músculs pterigoidals externs pot ocasionar, a vegades, mal de cap en major o menor grau.

Molts maldecaps, però no tots, es deuen a l’hàbit de fer força involuntàriament amb les dents (bruxisme). És molt important diagnosticar-ho correctament, ja que, a vegades, amb un tractament senzill (no farmacològic, extern, superficial, no invasiu), se solucionen molts casos que resulten desesperants per als pacients.

El bruxisme és una “parafunció”, és a dir, un procés involuntari i inconscient (com ho és el somnambulisme, o els “tics”); per tant, no té tractament de la causa, només de les seves conseqüències. A més de maldecaps, el bruxisme està relacionat en major o menor grau amb múltiples patologies: desgastos de les dents, sorolls en les articulacions de la mandíbula (localitzades just davant de les oïdes), dolor de cervicals, limitacions en l’obertura de la boca, luxacions de mandíbula, etc.

El cirurgià maxil·lofacial és el màxim especialista en el diagnòstic i tractament dels problemes derivats de l’ATM (Articulació Témporo-Mandibular). Si vostè sofreix d’una patologia (lleu, moderada o severa) de la seva articulació mandibular, els doctors de l’IDLN podran diagnosticar i tractar el seu problema. Si milloren o se solucionen els seus problemes de mal de cap, significa que es devien al bruxisme. Si no milloren, el neuròleg seria l’especialista encarregat del maneig de les seves cefalees.

En resum, responent a la pregunta inicial que formulàvem en aquest articulo: el bruxisme i les cefalees, en moltes ocasions sí que “van de la mà”.

Copyright © Institut Dental La Noguera 20-1-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?