‘Bulos’ en la salut bucodental.

‘BULOS’ EN LA SALUT BUCODENTAL.

La paradoxa és real. Vivim en la societat que gaudeix del volum més gran d’informació de la història i, no obstant això, les persones estan més desinformades que mai. Les ‘fake news’ (notícies falses) i ‘bulos’ circulen sense parar per les xarxes socials sense que res ni ningú li posin filtre.

La desinformació aconsegueix tots els espectres de la vida, sent la parcel•la de la salut un en els quals més hipòtesi sense contrastar es llancen a la xarxa, intentant captivar a aquells usuaris més dòcils.

Navegant per internet trobem centenars de faules(bulos) sobre salut bucodental que no fan més que dificultar la labor divulgativa dels professionals especialitzats en la matèria. Mal servei fem entre tot parant esment a notícies de dubtosa procedència i veracitat.

Un dubte sobre la teva boca? Consulta amb el teu dentista.

Els dentistes, odontòlegs o qualsevol especialista encarregat de tractar amb les afeccions bucodentals és el millor professional en el qual confiar qualsevol qüestió que concerneixi boca o dents.

Davant qualsevol situació de salut, cal evitar realitzar experiments o proves des de casa, doncs, amb aquestes accions, amb total seguretat l’única cosa al que podem aspirar és a agreujar la situació i que en alguns casos es torni d’irremeiable solució.

La salut bucodental no és un joc

Amb l’auge de les xarxes socials, els reptes virals s’han posat de moda, sobretot, entre els més joves. Alguns d’aquests desafiaments amb tints perillosos que únicament es duen a terme per a guanyar minuts de fama, com el repte de la canyella o ‘ice Bucket Challenge’.

Al TikTok, la xarxa social dels vídeos, una multitud de persones estan pujant clips esbandint-se la boca amb peròxid d’hidrogen, perquè pensen erròniament que aquesta acció ajuda a blanquejar les dents.

Efectivament, el peròxid d’hidrogen és l’ingredient actiu en la majoria dels productes blanquejadors. Tanmateix, això no significa que utilitzar directament l’ampolla sigui una bona idea.

Copyright © Institut Dental La Noguera 16-02-2022. Tots els drets reservats

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?