Vuit coses que hauries de saber de les dents de llet

Angelet de les Dents. Ratoncito Pérez. caída de los dientes niños. Caiguda de les dents nens i nenes. ODONTOPEDIATRIA ODONTOPEDIATRA

Molts pares s’equivoquen en creure que les dents de llet o temporals no s’han de cuidar tant com les dents definitives pel simple fet que han de caure. Però cal recordar-los que això no és així.
Cal introduir als nostres fills en els bons hàbits. Als matins i a les nits es rentin les dents, ja que si s’acostumen des de ben petits, podem evitar futurs problemes dentals.

Us passem un llistat de les coses que tot pare / mare ha de saber sobre les dents de llet:

1. Aconsellem als pares que netegin les genives dels seus nadons lactants amb una gasa humida per netejar tots els bacteris que es generen en l’alimentació, ja sigui a través de la lactància materna o del biberó.
2. Les primeres dents de llet surten a partir dels 6 mesos d’edat, i no és fins als 6 anys que comencen a erupcionar les dents definitives.
3. Des dels 2 anys fins als 6 anys el nostre fill tindrà 20 dents a la boca, i és a partir dels 6 anys quan li començaran a erupcionar els primers molars definitius i aquests no reemplaçaran cap dent de llet, ja que sortiran per darrere de l’últim molar de llet, i és també cap als 6 anys quan comencen a caure les primeres dents de llet que normalment són els incisius inferiors.
4. És recomanable portar al nostre fill a l’odontopediatra en el moment que li surt la primera dent de llet.
5. Fins als 2 anys, es recomana raspallar les dents amb un raspallat dental per a nens, amb capçal petit i evitar la pasta dentífrica.
6. Les primeres dents de llet que surten generen un malestar per als nostres fills. Una solució per pal·liar aquest dolor és un mossegador. Consisteix en una joguina que es pot adquirir a qualsevol farmàcia i guardar-lo en la nevera, perquè en posar-lo en la boqueta del nostre nadó li calmi les genives gràcies al fred.
7. Evitar que consumeixin molts dolços, així evitem l’aparició de càries.
8. Sempre que es pugui, fer revisions periòdiques a casa per comprovar que no hi hagi tosca, càries o qualsevol altre símptoma en les dents.

Si tens un fill i té dents de llet, et recomanem que demanis una visita amb l’odontopediatra per a realitzar una revisió completa de la boca.

Copyright © Institut Dental La Noguera 04-03-2022. Tots els drets reservats

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?