Cuidem la nostra salut.

comida sana caries cuidarse beneficios dieta sana no azucares

En el nostre post #odontoconsells d’avui veurem els beneficis i necessitat de cuidar-nos també quan mengem.

La dieta Mediterrània
L’adopció d’una dieta que ens és molt familiar, prioritzant el consum de vegetals, fruites, peix i oli d’oliva, alhora que es limita el consum de carns vermelles i de sucres, és una de les grans claus actuals per a optimitzar la salut. Complementa-la amb la pràctica d’exercici físic i l’absència de tabac. Així viuràs més sa.

No abusis del sucre
El consum excessiu de sucre refinat, és un factor de risc, no solament per a les malalties bucodentals sinó per a altres processos. Tingues en compte que, a més del sucre afegit, consumim diàriament sucre denominat “amagat”, present en molts aliments (salses, sucs envasats, brioixeria…). L’Organització Mundial de la Salut recomana no sobrepassar els 20-30 grams diaris, depenent de l’edat. No et passis amb el dolç!

Quina quantitat és massa?
Màxim diari permès de sucre afegit:
4-6 anys 5 (terrons) 7-10 anys 6 (terrons) +11 anys 7 (terrons)
* Un terròs de sucre equival a 4 grams.

Les begudes gasoses ensucrades
Tan important com el consum de sucre sòlid, ho és l’ingerit a través de diferents begudes. Els sucs envasats, les anomenades begudes energètiques i els refrescos, si no es consumeixen de manera moderada, poden originar problemes de desmineralització en l’esmalt i aparició de càries. Algunes d’aquestes begudes, a més de portar una gran quantitat de sucre, són àcides.

La dada: Només a Espanya, es consumeixen de mitjana uns 45 litres de begudes refrescants per persona i any, o el que és equivalent, 180 llaunes.

Problemes de Salut
Obesitat, problemes cardiovasculars, diabestis, Càries…

Recorda el que sempre t’aconsellem. Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 14-07-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?