Cura i manteniment de les carilles (facetes) dentals. Què cal saber?

Cura i manteniment de les carilles dentals, què cal saber? facetes dentals

La cura i manteniment de les ‘carilles’ (d’ara endavant faceta dental) és crucial per garantir la seva durabilitat i la salut oral general.

Higiene oral adequada: Mantingues una bona higiene oral amb raspallat regular, fil dental i col·lutori bucal per prevenir la placa i les càries al voltant de les facetes dentals.

Visites regulars al dentista: Programa revisions dentals periòdiques per assegurar-te que les facetes dentals estan en bon estat i per abordar qualsevol problema de manera precoç.

Evitar aliments i hàbits perjudicials: Redueix el consum d’aliments i begudes amb sucres i àcids, ja que poden afectar les facetes dentals. Evita també malastrucs com mossegar objectes durs.

Protecció contra bruxisme: Si pateixes bruxisme (fregament nocturn involuntari de les peces dentals), considera l’ús d’una placa de descàrrega per protegir les facetes dentals de l’ús excessiu.

Monitorar canvis: Estigues atent a qualsevol canvi en les facetes dentals, com ara franges irregulars o colors inusuals, i informa el dentista si notes algun problema.

Evitar tabac i altres substàncies nocives: El tabac i altres substàncies poden afectar negativament la salut dental i la durabilitat de les facetes dentals. Evita-les per mantenir una boca saludable.

Segueix les instruccions del dentista: Si et col·loquen facetes dentals, segueix les recomanacions específiques del dentista sobre la seva cura i manteniment.

Recordeu que aquest resum és general i és important consultar amb el teu dentista per obtenir orientació específica basada en les teves necessitats dentals particulars.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 10-01-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?