Els millors aliments per a les nostres dents.

los mejores alimentos para dientes sanos. els millors aliments per a dents sanes.

Per a tenir una boca sana i forta cal realitzar un bon manteniment d’aquesta. Però no és suficient només amb raspallar-nos les dents i passar el fil dental. Encara que la higiene bucal és un factor fonamental, els nostres hàbits també ho són. Evitar fumar, per exemple, és un d’aquests hàbits. Un altre,  és l’alimentació. El que mengem influeix enormement en el nostre organisme, i com no, en les nostres dents. En el nostre post #odontoconsells d’avui veurem els aliments per a enfortir les dents.

És convenient evitar tot el possible els aliments precuinats, el menjar ràpid i els refrescos, ja que contenen alts nivells de sucres i altres hidrats de carboni, que afavoreixen a la producció de bacteris i càries.

De la mateixa manera que hi ha aliments que hem d’evitar, hi ha uns altres que poden tenir qualitats molt positives per a la nostra boca. Aquells aliments que neutralitzen els àcids, ajuden a produir saliva i ens aporten vitamines i minerals, són els més beneficiosos per a la nostra salut dental.

Aquests aliments es consideren dels més sans per a cuidar la salut de les teves dents:

 • Poma: Aquesta fruita aporta vitamina C al nostre organisme i ajuda a eliminar la placa dental. No és d’estranyar que s’hagi arribat a dir, exagerant, que fins podem substituir el raspallat dental.
 • Maduixes: A més d’estimular la circulació sanguínia en les genives i estabilitzar la càries aguda, les maduixes posseeixen un alt contingut en Xilitol, la qual cosa ataca els bacteris que provoquen la placa dental. Un altre dels seus beneficis és la seva fructosa, que ens aporta sucres de manera natural.
 • Pastanagues: Les pastanagues contenen vitamines A i C. A més, ajuden a netejar les dents i la llengua, sempre que es consumeixin crues, no cobertes d’adreços dolços. S’ha descobert que rostir els vegetals augmenta la seva acidesa, la qual cosa pot degradar l’esmalt dental.
 • Salmó: Està demostrat que els àcids grassos (Omega 3) que es troben en el salmó poden ajudar en el tractament de la periodontitis. Aquesta malaltia, la periodontitis, causa inflamació en les genives i la seva posterior separació de les dents.
 • Espinacs: Els espinacs i altres verdures de fulla verda contenen vitamines A i C, betacarotè, fòsfor, calci i magnesi, que ajuden a mantenir les dents i genives sanes. Les verdures de fulla verda són altes en calci, que compon l’esmalt dental.
 • Iogurts i làctics: Són una font enorme de calci. Aquest mineral enforteix els nostres ossos i, per tant, les nostres dents. El iogurt conté lactobacils i bífidus, bacteris saludables que, es creu, ajuden a regular els bacteris nocius en la saliva i serveixen per a una bona digestió. Quan triïs un iogurt, assegura’t que sigui simple i sense sucres.
 • Formatge: S’ha descobert que després de consumir formatge el nivell de pH de la boca augmenta, la qual cosa crea un ambient hostil per als bacteris que causen les càries. Un pH (nivell d’acidesa) saludable en la saliva és d’entre 5,6 i 7,9 Un pH de menys de 5,6 pot posar a una persona en risc d’erosionar el seu esmalt dental, la qual cosa ocasionarà les famoses càries.
 • Te verd: El te verd conté molts beneficis per al nostre cos, i entre ells, la protecció de les nostres dents. Conté potents antioxidants que prevenen que la placa s’adhereixi a les dents. A més, el fluor que conté, protegeix de l’aparició de càries i enforteix l’esmalt dental.
 • Api: L’api conté àcid màlic, que ens ajuda a generar saliva. A més neta la boca i elimina les taques.
 • Nabius: Els nabius tenen la propietat d’interrompre la unió dels bacteris de la boca abans que aquestes puguin formar la placa. Es tracta també d’un aliment que ajuda a prevenir l’envelliment a causa de les seves propietats antiinflamatòries.
 • Cervesa: La cervesa, sobretot la rossa, conté elements beneficiosos per a les nostres dents, ja que proveeixen al nostre organisme de nutrients com el silici i el calci. La cervesa rossa, a més, conté llúpol, que és un component antioxidant que combat els fongs i bacteris de la nostra boca. I no sols això, la cervesa ens aporta vitamines i sals minerals. Sobra dir, que és imprescindible beure amb total moderació totes les begudes alcohòliques pels seus afectes adversos, com alta pressió arterial, malalties cardíaques, accidents cerebrovasculars, malalties del fetge i problemes digestius. Càncer de mama, boca, gola, laringe, esòfag, fetge, còlon i recte. Dificultat d’aprenentatge i memòria, com a demència i baix rendiment escolar i intel.lectual general.

Recorda el que sempre t’aconsellem. Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. #odontoconsells.

Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 04-07-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?