Els segelladors dentals.

són materials utilitzats en odontologia per protegir i segellar les superfícies dentals per evitar la formació de càries o per reparar petites lesions.

Els segelladors dentals, també coneguts com a resines de segellament, són materials utilitzats en odontologia per protegir i segellar les superfícies dentals per evitar la formació de càries o per reparar petites lesions. Aquests materials solen ser de plàstic compost d’una combinació de resines i agents de reticulació que s’endureixen amb la llum ultraviolada o amb una reacció química.

Els segelladors dentals són sovint aplicats especialment en les fosses i fissures de les dents, ja que aquestes àrees són més susceptibles a la retenció de placa i al desenvolupament de càries. Aplicar segelladors en aquestes zones ajuda a prevenir la formació de càries, perquè protegeix les superfícies dentals de l’atac dels bacteris i dels àcids que produeixen.

El procediment per aplicar segelladors dentals implica primer netejar i preparar la superfície dental, després aplicar el material segellador i finalment assecar-ho amb llum ultraviolada o deixar-lo endurir per la reacció química, segons el tipus de material utilitzat. És un procediment senzill i indolor.

Els segelladors dentals són una mesura preventiva important en odontologia, especialment en infants i adolescents, però també poden ser usats en adults com a part d’un pla de prevenció de càries dental. És important mantenir una bona higiene dental, inclòs el raspallat i l’ús del fil dental, encara després d’aplicar segelladors per assegurar una protecció completa de les dents. Si bé els segelladors dentals ajuden a prevenir les càries, no substitueixen una bona higiene dental i visites regulars al dentista.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 16-02-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?