És bona la llet per a les dents?, i per a les dents dels nens i nenes?

nen veu un got de llet

Sí, la llet és bona per a les dents, tant per als adults com per als nens i nenes. La llet és rica en calci, fòsfor i caseïna (proteïna que forma una capa protectora sobre les dents i protegeix de l’erosió de l’esmalt), que ajuden a mantenir i enforteixen l’esmalt dental i prevenir la càries. A més, la llet no és àcida, cosa que significa que no causa erosió dental com ho fan les begudes àcides com els sucs de fruites i els refrescos.
Per als nens i nenes, la llet és particularment important perquè ajuda a desenvolupar unes dents i ossos forts durant la seva etapa de creixement. El calci i el fòsfor són minerals essencials per al desenvolupament de les dents i els ossos, i la llet és una font rica en aquests nutrients.


No obstant això, és rellevant tenir en compte que la llet també conté lactosa, que és un tipus de sucre que pot contribuir a la formació de càries si no es mantenen uns bons hàbits d’higiene dental. Per tant, cal que els nens i nenes es rentin les dents després de beure llet o consumir altres productes làctics per prevenir la càries dental.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 03-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?