És dolent per les dents, mossegar-se les ungles?

Mossegar-se les ungles. Morderse la uñas.

Mossegar-se les ungles pot ser dolent per les dents, ja que pot causar diverses complicacions dentals.

En primer lloc, mossegar-se les ungles pot provocar l’erosió de l’esmalt dental, que és la capa externa de la dent que la protegeix de danys i càries. Això pot conduir a un augment de la sensibilitat dental, pel fet que l’esmalt s’ha desgastat.
En segon lloc, mossegar-se les ungles pot causar males posicions dentals, especialment si s’ha desenvolupat l’hàbit durant la infància, quan les dents estan en desenvolupament. Això pot provocar una mala oclusió dental, que és quan les dents no encaixen bé, i això pot provocar problemes de salut bucodental a llarg termini.
Finalment, mossegar-se les ungles també pot contribuir a la propagació de bacteris a la boca, ja que les ungles poden contenir molta brutícia. Això pot provocar infeccions a la boca i les genives, que poden ser doloroses i conduir a problemes de salut bucodental.

Per tant, és important evitar mossegar-se les ungles per mantenir una bona salut dental i bucodental. Si és un hàbit difícil de deixar, es pot considerar buscar ajuda d’un professional de la salut mental o buscar altres formes de reduir l’estrès i l’ansietat que poden conduir a aquest comportament.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 09-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?