Qui és i què ha de saber l’especialista en implantologia i què fa l’ajudant?

Quién es y que hace el equipo de implantolgia. Qui és i què fa l'equip d'implantologia

L’especialista que posa implants dentals és un implantòleg o un cirurgià oral i maxil·lofacial. Aquest professional ha de tenir una formació específica en implantologia dental i cirurgia oral, així com en odontologia general.

Aquest especialista també ha de tenir una habilitat manual i destresa en el tractament quirúrgic de les estructures maxil·lofacials.

Les tasques de l’especialista en implants dentals inclouen:
-Avalua la salut dental i la història mèdica del pacient per determinar si és un candidat adequat per a la cirurgia d’implants dentals.
-Planifica i dissenyar el tractament d’implants dentals, incloent-hi la selecció de materials i el disseny de la pròtesi dental.
-Realitza la cirurgia d’implants dentals, que inclou la col·locació de l’implant en l’os maxil·lofacial del pacient.
-Supervisa la cicatrització i el procés de curació de l’implant dental fins que estigui completament integrat a l’os del pacient.
-Col·loca la pròtesi dental sobre l’implant dental.


Per altra banda, l’ajudant de l’especialista en implants dentals ha de tenir una formació en higiene dental i coneixements tècnics per ajudar en el tractament i la col·locació d’implants dentals.

Les tasques de l’ajudant:
-Preparació de la sala d’operacions i l’eina/-es necessàries per a la cirurgia d’implants dentals.
-Proporciona suport tècnic a l’especialista en implants dentals durant la cirurgia.
-Fa la neteja i desinfecció de l’instrumental i la sala d’operacions.
-Dona consells als pacients sobre cures postoperatoris i higiene dental adequada.
-Manté els registres de pacients actualitzats i organitzar les dades del pacient per als registres mèdics.

En definitiva, l’especialista en implants dentals és un professional altament qualificat que fa la cirurgia i la planificació del tractament d’implants dentals.

L’ajudant de l’especialista en implants dentals és un professional de suport que ajuda en el tractament i l’assistència dels pacients durant la cirurgia.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 09-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?