Guardar les dents de llet dels nens podria servir per curar-los en un futur

dientes de leche dents de llet. guardar los dientes de leche
  • Un estudi demostra que aquestes dents tenen cèl·lules mare menys malmeses, i poden servir per regenerar altres cèl·lules del cos.

Si teniu nens o nebots, compte amb els seus dents de llet. Quan els caiguin, no els llenceu, poden ser un tresor i els poden ajudar a curar futures malalties. El motiu és que les seves cèl·lules mare, les que estan en aquestes dents, estan poc malmeses, i poden fer-se servir per regenerar cèl·lules d’altres parts del cos. Ho diu un nou estudi publicat pel Centre Nacional per a la Biotecnologia dels Estats Units.

Les cèl·lules mare formen estan a la cavitat pulpar de les dents, segons els experts, i tot apunta que es podran fer servir en teràpies regeneratives per a malalties com la diabetis o l’infart de miocardi. Ara bé, només poden estar disponibles, ara mateix per a una petita part de la població que pugui pagar el seu cost.

Les dents s’han de conservar en unes condicions especials, com passa amb el cordó umbilical. Per això poden suposar un gran negoci per als bancs de dents, empreses que guarden aquestes peces per poder en un futur extreure’n les cèl·lules. Han sorgit aquests negocis -molt exclusius- perquè en 20, 30 o 40 anys es puguin descongelar les cèl·lules amb finalitats terapèutiques.

En cas que es demostri la utilitat de guardar les cèl·lules dentals, es planteja el debat de si l’estat hauria d’estudiar estendre aquest servei per a tota la població, en el sistema públic de salut.

=> Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 16-05-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?