la Malaltia de les Genives

gengivitis. Enfermedad de las Encías

Els millors consells per a genives sanes.

• La malaltia de les genives és causada per l’acumulació de placa al voltant de la línia de les genives.
• La malaltia primerenca de les genives (gingivitis) pot ser reversible, però si no es tracta, pot provocar periodontitis.
• Els consells per a genives més fortes i saludables inclouen usar fil dental regularment, usar pasta dental amb fluor i raspallar-se dues vegades al dia.

Volem crear consciència sobre una amenaça relativament indolora però molt perillosa per al seu somriure. És possible que se sorprengui el saber que fins i tot els somriures més brillants i rectes no són immunes a l’amenaça de la malaltia de les genives.

Què és la malaltia de les genives?
Malaltia de les genives és causada per una acumulació de placa sota i al llarg de la línia de les genives. Si s’ignora, la placa pot provocar una infecció que pot afectar les genives, els ossos i els teixits connectius. És important comprendre la progressió de la malaltia de les genives, especialment els primers signes d’un problema, perquè pugui prendre mesures al més aviat possible.
L’etapa primerenca de la malaltia de les genives també es coneix com a gingivitis. Atès que la gingivitis generalment és indolora, els primers símptomes d’aquest afer són inflamació, sensibilitat, enrogiment, mal alè continu o una mica de sang en raspallar-se i en utilitzar el fil dental. La bona notícia és que contreure la malaltia de les genives en aquesta etapa significa que existeix l’oportunitat de revertir el mal.
A mesura que la malaltia de les genives progressa a periodontitis i periodontitis avançada, els símptomes són més notables i poden tornar-se dolorosos. Genives retretes són un dels signes més obvis de l’avanç de la malaltia. Aquí és on es formen bosses al voltant de les dents i després els teixits i lligaments que connecten les dents amb la mandíbula se separen. Una vegada que la malaltia de les genives aconsegueix les etapes avançades, les úniques opcions de tractament poden ser l’extracció dental i fins i tot l’empelt de genives.

Consells per a genives sanes
Probablement t’estàs preguntant com tenir genives més saludables arribats a aquest punt de lectura.
La millor manera de prevenir la malaltia de les genives és desenvolupar una bona rutina de cura bucal. Pot ocasionar algunes petites alteracions a la teva rutina diària, però les genives sanes valen la pena l’esforç addicional!
• Utilitza fil dental almenys una vegada al dia per a arribar a la placa o aliment que el teu raspall de dents no aconsegueix fer.
• Continua raspallant-te dues vegades al dia i no oblidis fer-ho també a la teva llengua!
• Fes un seguiment amb el seu dentista regularment perquè un
professional et netegi les dents (mínim 2 cops l’any).
• Tria una pasta de dents amb fluor.
• Prova un col·lutori terapèutic. Et pot ajudar a prevenir l’acumulació de placa.
• Si ets fumador, probablement és hora de deixar de fumar perquè existeix una forta correlació entre fumar i la malaltia de les genives. També cal més temps perquè les genives d’un fumador curin. És més difícil combatre les infeccions de les genives.

La malaltia de les genives es pot prevenir. Si et preocupa que puguis tenir alguns signes de malaltia a les genives, o és hora d’una revisió i neteja, posa’t en contacte amb els professionals de l’Institut dental la Noguera.

Copyright © Institut Dental La Noguera 07-02-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?