Més coses que hauries de saber de les dents de llet.

Les dents de llet són una part important del desenvolupament dental dels nens i hi ha diversos aspectes que és important conèixer sobre elles

Les dents de llet són una part important del desenvolupament dental dels nens i hi ha diversos aspectes que és important conèixer sobre elles:

Funció temporal: Les dents de llet són temporals i actuen com a marcadors de posició per a les dents permanents que vindran més endavant.

Nombre i disposició: Normalment, un infant té 20 dents de llet, que es disposen en la boca en dues fileres, amb deu dents a cada fila.

Etapes de sortida: Les dents de llet comencen a sortir aproximadament entre els 6 i els 12 mesos d’edat, amb el primer parell de dents conegudes com a incisives centrals inferiors. El procés de sortida de les dents de llet es completa aproximadament als 2 o 3 anys.

Importància de la higiene dental: Encara que les dents de llet són temporals, és important mantenir-les netes i saludables. La higiene dental adequada durant la infància estableix bons hàbits per al futur.

Problemes comuns: Algunes qüestions comunes associades amb les dents de llet inclouen càries, mal posició, traumatismes o pèrdua prematura. És important controlar-les i tractar-les adequadament per evitar problemes més greus en el futur.

Visites al dentista: És recomanable que els nens comencin les visites al dentista al voltant de l’edat d’un any, o tan aviat com surtin les primeres dents de llet. Això permet que el dentista faci un seguiment del desenvolupament dental del nen i ofereixi consells sobre higiene oral.

Influència en el desenvolupament de l’articulació del llenguatge: Les dents de llet poden influir en el desenvolupament del llenguatge i la pronunciació correcta dels sons. És important assegurar-se que no hi hagi cap problema en aquest sentit.

Preparació per a les dents permanents: Les dents de llet ajuden a mantenir l’espai necessari per a les dents permanents que sortiran posteriorment. Una pèrdua prematura de les dents de llet pot causar problemes de mal posició en les dents permanents.

Les dents de llet són una part crucial del desenvolupament dental dels nens i és important cuidar-les adequadament per garantir una boca saludable en el futur.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 09-02-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?