Què és la llengua geogràfica?

És una inflamació benigna de la llengua que pot causar patrons a la llengua, que se semblin a un mapa, amb àrees elevades i deprimides, semblant a continents i oceans. Aquesta condició també pot ser coneguda com a "glossitis benigna migratòria".

És una inflamació benigna de la llengua que pot causar patrons, que se semblin a un mapa, amb àrees elevades i deprimides, semblant a continents i oceans. Aquesta condició també pot ser coneguda com a “glossitis benigna migratòria“.

La causa exacta de la llengua geogràfica no és totalment compresa, però es creu que pot estar relacionada amb factors genètics, irritacions locals, al·lèrgies alimentàries o altres factors ambientals. És important destacar que la llengua geogràfica és generalment inofensiva i no sol requerir tractament. En alguns casos, pot aparèixer i desaparèixer espontàniament.

Si sospites que tens aquesta condició o si tens inquietuds sobre la salut de la teva boca, consulta amb un professional dentista o un metge, que pugui avaluar la teva situació clínicament i proporcionar-te consells o tractament si és necessari.

En alguns casos, la llengua geogràfica pot generar molèsties o dolor, així com una sensació d’ardor. Aquestes molèsties poden variar en intensitat i poden ser més notables quan menges aliments picants, àcids o calents. La inflamació de la llengua podria causar sensibilitat addicional a certes substàncies.

A més, en algunes persones, la llengua geogràfica pot associar-se amb altres trastorns orals com ara la síndrome de boca ardorosa, que es caracteritza per una sensació de cremor, picor o ardor en la boca sense una causa aparent.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 02-02-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?