Ortodòncia Infantil

Ortodòncia Infantil

L’ortodòncia infantil és la correcció de les dents i ossos de la boca mal col·locats mitjançant aparells fixos, amovibles o retenidors.

L’ortodòncia infantil està plena de preguntes i d’inseguretats per part dels pares: «Estarà tot correcte?, A partir de quina edat es pot començar amb l’ortodòncia infantil? Quan hauria de portar al/la meu/-va fill/-a a l’ortodontista per primera vegada?».

Aquest tipus de preguntes o inquietuds apareixen quan durant el desenvolupament dentari, just quan les dents de llet cauen i comencen a sortir els definitius.

La nostra visió de l’ortodòncia infantil
A l’Institut dental La Noguera entenem que l’ortodòncia infantil és més complexa que l’ortodòncia en adults perquè, a més d’acompanyar al correcte desenvolupament del nen/a, també ens impliquem a oferir el màxim d’informació possible als pares, perquè ells puguin prendre la decisió més ajustada i oportuna possible.

No es tracta només d’un procediment mèdic o un tractament de salut dental, sinó que es tracta de generar un clima de confiança plena on els pares tenen l’última paraula i són acompanyats per nosaltres en la presa de decisions.

A quina edat podem començar un tractament d’ortodòncia infantil?
En general, el tractament d’ortodòncia comença quan ja han sortit les dents definitives. L’edat varia segons el desenvolupament de cada nen, però orientativament pot ser als 11-12 anys. La realitat és que les necessitats de cada nen/nena són individuals i les alteracions de creixement poden obligar a iniciar el tractament en edats primerenques, als 6-7 anys, per exemple en el que es coneix com la mossegada creuada, o per asimetria òssia.

Cal destacar que l’ortodòncia a una edat primerenca, en el cas de necessitar-la, és més eficaç que si esperem a l’edat adulta. Per això la prevenció en aquests casos i un diagnòstic precoç poden evitar un tractament més difícil i llarg en un futur.

Quins tipus d’ortodòncia existeixen?
Hi ha bàsicament dos tipus d’ortodòncia infantil, que dependran de l’edat del nen i de quin sigui el problema a tractar.

L’ortodòncia interceptiva se sol utilitzar per a prevenir i tractar punts relacionats amb la posició dels ossos maxil·lars, però no serveix per a qualsevol alteració o dificultat. Per norma general es tracta d’aparells d’ortodòncia amovibles, és a dir, de posar i treure.
S’han de dur un mínim d’entre 4 i 6 hores diàries i durant la nit, encara que és important remarcar que el tractament serà més ràpid i efectiu quantes més hores al dia s’emporti posat.

D’altra banda, l’ortodòncia fixa està indicada quan ja han sortit totes les dents definitives (excepte els queixals del seny, que poden sortir molt més tard durant l’edat adulta). Són coneguts com a brackets, i els més sol·licitats són els brackets estètics fabricats en materials ceràmics.

Quant dura un tractament d’ortodòncia infantil?
La durada del tractament dependrà de diferents factors, com l’edat del nen, el tipus de qüestió, i fins i tot la disciplina del pacient en el cas de l’ortodòncia amovible.

Si vols posar l’ortodòncia del teu fill/-a, a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes en ortodòncia per a nens a la Noguera. Truca’ns al 973.44.30.30. Estem a l’Avinguda. Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 21-03-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?