Petits grans passos per a evitar la càries en les nostres dents

evitar la caries. como evitar la caries

La càries dental és una malaltia causada per bacteris que destrueix teixits dentals durs i provoca la destrucció de l’esmalt dental a causa dels àcids que produeixen els bacteris del biofilm bucal en assimilar i transformar els sucres que prenem en la dieta. Aquest biofilm no és més que una agrupació de bacteris embolicats en una matriu que s’adhereix a les dents i que pot acumular-se quan no es realitza una bona higiene bucal. Però, a més, la càries és la malaltia crònica infantil més comuna i també la pateixen entre el 92% i el 94% de la població adulta major de 35 anys.

La càries és una malaltia infecciosa causada per diversos factors que s’origina en els teixits dentaris durs. Aquests factors poden ser des de l’anatomia i morfologia dental de cada persona, així com la disminució del flux salival, els canvis en la composició de la saliva i la higiene bucal deficient.

També amb la ingesta desmesurada d’aliments i begudes altament ensucrats es produeixen àcids que ataquen a l’esmalt de la dent, provocant càries i altres malalties. El temps també compta, perquè una desmineralització contínua de l’esmalt afavoreix l’aparició de la càries.

Evita la càries!

L’aparició de càries es pot evitar. Per a això és imprescindible mantenir una bona higiene dental: raspalla’t les dents almenys dues vegades al dia per a eliminar la placa. A més, l’ús de fil dental i col·lutoris proporciona una neteja completa.
El fluor també ajuda a prevenir l’aparició de càries. Els dentifricis i col·lutoris amb fluor i la dieta diària (aigua i determinats peixos i mariscos) ajuden a reforçar l’esmalt, la qual cosa proporciona a les dents una major resistència als atacs dels àcids i són menys vulnerables davant la càries.

Mantenir una dieta equilibrada i visitar regularment al teu dentista són dos consells que no has de passar per alt per a aconseguir un somriure sa i llampant.

Pren-ne nota.

Copyright © Institut Dental La Noguera 07-03-2022. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?