Quant temps dura una neteja dental?

Revisió dentista higiene dental

Tens una cita al dentista en el seu futur pròxim? Si aquest és el cas, és possible que et preguntis quant temps necessites per bloquejar la teva agenda per a una cita.

Què és la neteja dental?
Una neteja dental és una cita que es fa amb el teu dentista per a netejar i revisar les teves dents. Durant una neteja dental, rebràs tractaments que són preventius i de diagnòstic. Alguns tractaments preventius són desfer-se de les taques, posar segelladors en les dents, rebre tractaments amb fluor, desfer-se de la placa i el carrall, polir les dents i, si és necessari, netejar dentadures postisses o dentadures parcials.

El dentista pot veure com mossegues, mastegues i empasses, així com el teu historial mèdic. Si necessites més atenció, és possible que t’indiquem que consultis a un especialista dental més concret. Durant les neteges dentals, també pots obtenir consells sobre nutrició, com deixar de fumar i com raspallar-te les dents i usar fil dental.

Per què és important netejar les teves dents professionalment.
Et sentiràs millor, la teva boca ho agraeix després d’una neteja dental professional. És perquè el teu higienista dental pot netejar racons, llocs als què possiblement tu no pots accedir fàcilment durant la teva rutina diària de cura bucal. Fins i tot si tens pròtesi dental, el teu higienista dental pot fer meravelles amb les teves dents i genives!

Passos professionals de neteja dental.
Les neteges dentals són una cosa que moltes persones temen. És fàcil veure per què podrien estar preocupats donat el raspat de les dents. No obstant això, la neteja dental professional sol ser ràpida i indolora. La teva ansietat pot reduir-se si estàs completament informat sobre el procediment. Ho repassarem.

Escalada
En el raspat dental, el carrall i la placa es raspen de la línia de les genives i els espais entre les dents. En la majoria dels casos, s’utilitza un escalador ultrasònic automàtic o un escalador manual de metall prim. La placa i el carrall s’eliminen amb l’ajuda de vibracions de baixa freqüència, aire a pressió i aigua en l’escalador ultrasònic portàtil.

Poliment
Després que s’ha eliminat la placa, les dents estan llestes per a ser polits. S’aplica una pasta de poliment a cada dent individualment amb un dispositiu manual automàtic. El dispositiu usa un petit capçal giratori per a polir les dents i fer-los brillants.

Fil dental
L’ús professional del fil dental necessita menys temps del que et penses. El fil dental és l’últim pas abans d’esbandir i continuar amb el teu dia.

Quant temps dura una neteja dental?
Si tenim mala salut oral, una neteja dental podria requerir molt més temps. Una neteja dental només ha de prendre al voltant de 30 minuts si les teves dents estan en bones condicions. Una neteja dental pot trigar fins a una hora si tenim càries i acumulació de carrall a causa d’una mala higiene bucal. La prevenció de problemes dentals generalment significa menys visites al dentista.

Amb quina freqüència ha de fer-se una neteja dental?
Les neteges han de programar-se cada sis mesos. Tenir les seves dents netes de manera rutinària diària és una part important de preservar i millorar la seva salut oral.
Fan mal les neteges dentals?
El més rellevant a recordar és que les neteges dentals no han de ser doloroses. Si desitges una neteja sense dolor, és crucial anar al dentista correcte i mantenir una bona higiene dental entre visites.

Si has de realitzar-te una neteja dental, l’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Volem ajudar-te a mantenir les teves dents sanes i fortes perquè puguis tenir el somriure que desitges.

Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Copyright © Institut Dental La Noguera 17-02-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?