Quines precaucions i visites cal que facin els nens i nenes a l’odontòleg per tenir unes dents sanes a l’edat adulta?

La importàcia de visitar a l'ordontopediatra

Els nens i nenes tenen un total de 20 dents de llet, també conegudes com a dents primàries o temporals. A mesura que creixen, aquestes dents cauen i són substituïdes per les dents permanents, que en un adult són 32.
Per mantenir unes dents sanes a l’edat adulta, és important que els nens i nenes visitin regularment un odontòleg (l’odontopediatra) des de ben petits. Es recomana que la primera visita al dentista es faci al voltant del primer any de vida o quan aparegui la primera dent, però a tot estirar, al cap de dos anys. A partir d’aquesta edat, es recomana que els nens i nenes visitin el dentista cada sis mesos per fer revisions rutinàries i netejar les seves dents.
A més a més, els pares i cuidadors poden ajudar els nens i nenes a mantenir unes dents i genives saludables en casa. Això inclou:


• Fomentar una alimentació saludable amb baix contingut de sucre i evitar els aliments i begudes dolços entre menjars.
• Establir rutines per rentar les dents regularment, cal rentar les dents almenys dues vegades al dia amb una pasta de dents fluorada.
• Fomentar l’ús del fil dental i altres productes de neteja dental, si és adequat per a l’edat del nen.
• Evitar que els nens i nenes facin servir les dents per obrir objectes o per altres tasques no relacionades amb la masticació.
• Supervisar els nens i nenes mentre es renten les dents fins que siguin capaços de fer-ho per si mateixos amb efectivitat.


Si un nen o nena té un dolor de dents, sagnat de les genives o qualsevol altra preocupació dental, és important que el portin al dentista sense demora per avaluar la situació i proporcionar el tractament necessari per evitar que la situació empitjori.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a La Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 28-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?