Què és la gingivitis i la periodòncia i com cal tractar-les?

Periodòncia

La gingivitis és una inflamació reversible de les genives, la periodontitis és l’evolució, i és quan ja afecta als teixits de suport de les dents i representa que hi ha pèrdua d’os al voltant de les dents.

La periodontitis és una malaltia inflamatòria crònica que afecta les genives i els teixits que envolten les dents. Si no es tracta, pot comportar la pèrdua de les dents.

Els símptomes de la periodontitis inclouen genives inflamades, enrogides i que sagnen fàcilment quan es renten les dents o es passa fil dental. També pot haver-hi males olors a la boca, retracció de les genives i pèrdua de suport per a les dents.

Per tractar la periodontitis, el primer pas és una neteja professional profunda de les dents per part d’un dentista o un higienista dental per eliminar la placa i el càlcul dental. Després, pot ser necessari un tractament addicional, com ara la raspallada i poliment de les arrels de les dents, la prescripció d’antibiòtics o l’ús de tècniques de cirurgia periodontal.

Per prevenir la gingivitis i la periodontitis, és important mantenir una correcta higiene oral, incloent-hi el rentat de dents i l’ús del fil dental diàriament. També cal programar visites regulars amb el dentista per una neteja professional i una avaluació de la salut oral.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a La Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 31-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?