Què és el raspat i polit dental i per a quines persones està indicat fer-se’l?

El curetatge dental, també conegut com a "raspat i polit dental" o "neteja dental profunda", és un procediment odontològic que implica la neteja de manera més exhaustiva que una profilaxi dental regular.

El curetatge dental, també conegut com a “raspat i polit dental” o “neteja dental profunda”, és un procediment odontològic que implica la neteja de manera més exhaustiva que una profilaxi dental regular. Aquest procediment es realitza quan hi ha acumulació de placa bacteriana, tosca dental i altres substàncies a les arrels de les dents i a les bosses periodontals (espais entre les genives i les arrels de les dents).

Aquesta neteja profunda sol ser indicada en casos d’afeccions més avançades de les genives, com la gingivitis avançada o la periodontitis. La gingivitis és una inflamació de les genives, i la periodontitis és una infecció més profunda que afecta els teixits de suport de les dents, com l’os.

Les persones que podrien requerir un curetatge dental inclouen aquelles amb els següents símptomes o condicions:

Genives inflamades o sagnants: Si les genives són inflamades, sagnen durant el raspallat o tenen altres signes de problemes gingivals, podria ser necessari un curetatge dental.

Acumulació de placa i tosca dental: Quan hi ha una acumulació excessiva de placa i tosca dental a les arrels de les dents, això pot conduir a problemes periodontals.

Bosses periodontals: Les “bosses” o espais profunds entre les genives i les arrels de les dents poden requerir una neteja més profunda per prevenir infeccions i mantenir la salut dental.

Antecedents de malalties periodontals: Aquelles persones que ja han tingut problemes de salut periodontal podrien necessitar curetatge dental regular per mantenir la seva condició sota control.

En molts casos, el curetatge dental es realitza amb l’ús d’anestèsia local per assegurar que el pacient estigui còmode i lliure de dolor durant el procediment. L’anestèsia local s’administra per adormir la zona de la boca on es durà a terme el curetatge. Això permet al professional dental accedir a les arrels de les dents i les bosses periodontals sense causar dolor o molèsties significatives al pacient.

L’anestèsia local es pot administrar mitjançant una injecció a la zona afectada. Encara que algunes persones poden sentir una mica d’incomoditat o picor durant la injecció, l’anestèsia ràpidament adorm la zona, de manera que el pacient no experimenta dolor durant el curetatge.

És important destacar que l’ús de l’anestèsia local depèn de diversos factors, com ara la gravetat de la condició periodontal, la tolerància al dolor del pacient i la preferència del professional dental. En casos més lleus, el curetatge dental pot ser realitzat sense anestèsia local. Tot i això, en casos més avançats o si hi ha la possibilitat de molèsties, l’anestèsia local pot ser recomanada per millorar la comoditat del pacient durant el procediment.

És important notar que aquest procediment sol ser realitzat per un higienista dental o un periodontista, especialista en les malalties de les genives i els teixits que donen suport a les dents. Com sempre, la millor manera de determinar si necessites un curetatge dental és consultar amb el teu dentista. Ell o ella pot avaluar la teva salut dental i proporcionar-te recomanacions basades en les teves necessitats específiques.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 16-11-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?