Què és i com es fa una reconstrucció dental?

La reconstrucció dental és un procediment odontològic destinat a restaurar dents damnificades o perdudes, millorant la funció, l'estètica i la salut oral d'un pacient.

La reconstrucció dental és un procediment odontològic destinat a restaurar dents damnificades o perdudes, millorant la funció, l’estètica i la salut oral d’un pacient.
Podem recuperar dents que s’han deteriorat per diferents motius, com en el cas que es fracturi la corona de la dent i es perdi part d’aquesta.
Hi ha vegades que es realitza per estètica, però en la majoria de les ocasions es realitza una reconstrucció dental per mancances de funció de la peça.

En el cas que la reconstrucció no fos suficient es recorrerà a la pròtesi.

Avaluació inicial:
El dentista examina la boca del pacient per determinar l’abast del dany dental i establir un pla de tractament.

Preparació de la dent:
Si la dent està damnificada, es pot necessitar la retirada de teixit dental deteriorat o infectat.

Impressió dental:
Pot ser necessari prendre impressions dentals per crear models precisos que serveixin com a guia per a la reconstrucció.

Preparació per a restauració:
Abans de la restauració, pot ser necessari tallar o modelar la dent per assegurar una base adequada per a la nova restauració.

Elecció del material:
S’escull el material de reconstrucció adequat, com resina, porcellana o metalls, basant-se en les necessitats estètiques i funcionals del pacient.

Construcció de la restauració:
La restauració dental es crea, ja sigui en el mateix consultori amb tecnologia CAD/CAM o en un laboratori dental.

Col·locació de la restauració:
La restauració es col·loca i s’ajusta per garantir una mossegada correcta i una aparença natural.

Seguiment post-reconstrucció:
Es realitzen revisions periòdiques per assegurar-se que la reconstrucció sigui exitosa i duradora.


Cal recordar que cada cas és únic, i el procediment exacte pot variar segons les necessitats individuals del pacient. És important consultar amb el teu dentista per determinar el pla de tractament més adequat per a la teva situació.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 26-01-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?