Quins problemes bucodentals pot produir mossegar-se les ungles (Onicofàgia)?

Mossegar-se les ungles, o onicofàgia, pot tenir diverses conseqüències negatives per a la salut bucodental.

Mossar-se les ungles, o onicofàgia, pot tenir diverses conseqüències negatives per a la salut bucodental. Us detallem alguns dels problemes que podrien derivar d’aquest hàbit:

  1. Dany als dits i les ungles: Mentre mossegem les ungles, és possible que també mossegem la pell al voltant de les ungles i els costats dels dits. Això pot provocar petites ferides, inflamació i infeccions.
  2. Desgast dental: El contacte repetit dels dents amb les ungles pot causar desgast dels marges dentals i posar en risc la capa d’esmalt dental. Aquest desgast pot augmentar la sensibilitat dental i predisposar a la formació de càries.
  3. Maloclusió dental: L’hàbit de mossegar-se les ungles pot afectar l’oclusió dental, que és la manera com les dents superiors i inferiors encaixen quan es tanquen la boca. Això podria conduir a problemes com la maloclusió, que pot afectar la mordedura i la funció mastegadora.
  4. Infeccions: Posar les ungles a la boca pot introduir bacteris i altres microorganismes a la boca, augmentant el risc d’infeccions orals i genivals.
  5. Problemes en les genives: Mossar-se les ungles pot causar traumes a les genives, augmentant el risc de problemes com la recessió gingival o la inflamació.
  6. Mal hàlit (alè): La presència de bacteris a la boca com a resultat de mossegar-se les ungles podria contribuir al desenvolupament del mal alè.

Per superar l’onicofàgia, és important buscar maneres de gestionar l’estrès o l’ansietat que podrien ser la causa subsegüent d’aquest hàbit. També és aconsellable consultar amb un professional de la salut mental o amb un odontòleg per obtenir orientació i suport per superar aquest comportament. Els odontòlegs poden oferir consells específics per alleujar els símptomes i prevenir els problemes dentals associats amb la onicofàgia.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 19-01-2024. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?