Què és la càries i quines son les causes?

La caries és una malaltia dental que resulta de la descomposició progressiva del teixit dental, com l'esmalt i la dentina.

La càries és una malaltia dental que resulta de la descomposició progressiva del teixit dental, com l’esmalt i la dentina. Causes principals:

La placa és una capa de bacteris que es forma sobre les dents i produeix àcids que poden erosionar l’esmalt dental.

Consumir aliments i begudes rics en sucres i carbohidrats afavoreix la formació de placa i l’acció dels àcids.

La falta de cures dentals adequades, com el raspallat i l’ús de fil dental, pot permetre que la placa es desenvolupi i es converteixi en càries.

La susceptibilitat a la càries pot ser influïda per la genètica.

La saliva ajuda a netejar les dents i neutralitzar els àcids, de manera que una boca seca pot incrementar el risc de càries.

La manca d’atenció dental regular pot fer que les caries no es detectin i tractin a temps.

És important prendre mesures preventives, com una bona higiene dental i una dieta equilibrada, per evitar les càries i mantenir una salut dental òptima.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 19-10-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?