Què és la periodòncia i en què consisteix?

La periodòncia és una branca de l'odontologia que es dedica al diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de les estructures de suport dels dents, com les genives, l'os alveolar i el lligament periodontal.

La periodòncia és una branca de l’odontologia que es dedica al diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de les estructures de suport de les dents, com les genives, l’os alveolar i el lligament periodontal.

El lligament periodontal és una estructura fibrosa que connecta la dent amb l’os alveolar i actua com a amortidor durant la masticació. Les malalties periodontals, com la gingivitis i la periodontitis, afecten aquestes estructures de suport i poden portar a la inflamació, el sagnat de genives, la retracció gingival, la pèrdua de l’os alveolar i fins i tot la pèrdua de les dents.

El tractament periodontal pot incloure diferents tècniques com la neteja i raspallat dental professional (profilaxi), l’alçament de genives (gingivectomia o genioplàstia), la teràpia de raspallat i allisat radicular (raspallat i allisament de les arrels dentals), la cirurgia periodontal, entre altres. L’objectiu és controlar la inflamació, eliminar els bacteris i promoure la salut de les estructures periodontals per mantenir les dents en boca el més temps possible.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 18-05-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?