Què és l’odontopediatria? Quines característiques ha de tenir el professional que l’exerceix?

Odontopediatra

L’odontopediatria és una especialitat de l’odontologia que es dedica a la salut oral de nens i adolescents. Els odontopediatres són professionals especialitzats en el tractament dental dels nens, els quals tenen necessitats diferents dels adults i, per tant, requereixen un enfocament especialitzat.

El principal objectiu de l’odontopediatria és prevenir, diagnosticar i tractar les malalties orals dels nens i adolescents, així com educar als pacients i als pares sobre la salut oral i la higiene dental. Els odontopediatres també tracten problemes dentals com ara càries, infeccions, maloclusions, traumatismes dentals i altres anomalies dentals.

Per ser un professional en odontopediatria, es requereix una sèrie de característiques i habilitats, entre les quals es destaquen:
-Coneixements especialitzats en la salut oral dels nens i adolescents.
-Habilitat per establir una bona relació amb els pacients joves i les seves famílies, així com tenir paciència i empatia amb ells.
-Capacitat per comunicar-se de manera clara i efectiva amb els nens i els pares, explicant els procediments i les instruccions amb un llenguatge senzill i comprensible.
-Habilitada per realitzar procediments dentals en nens amb tranquil·litat, utilitzant tècniques especials per assegurar la comoditat i la seguretat del pacient.
-Coneixements en la gestió de la conducta dels nens, usant tècniques de sedació o anestèsia si és necessari.
-Capacitat per treballar en equip amb altres professionals de la salut, com ara pediatres i psicòlegs, per abordar problemes orals complexos que afectin la salut general del pacient.

A partir de quina és edat és recomanable la visita regular d’un nen a la consulta d’un odontopediatre?

Es recomana que els nens visitin l’odontopediatra per primera vegada als 6 mesos d’edat o quan surten les primeres dents, però és possible que aquesta primera visita es retardi fins als 12 mesos d’edat. Després d’això, es recomana que els nens visitin un odontopediatre cada 6 mesos per a revisió dental i neteja, tal com s’aconsella als adults.

La freqüència de les visites depèn de les necessitats i la salut oral de cada nen. L’odontopediatra pot recomanar visites més freqüents per a nens amb càries, maloclusions o altres problemes dentals.

L’odontopediatra no només tracta les malalties orals dels nens, sinó que també ofereix educació i consells als pares sobre com cuidar adequadament la salut oral dels seus fills. Això inclou hàbits saludables d’alimentació, higiene dental adequada i prevenció de lesions orals. Per això, les visites regulars a l’odontopediatra són importants per mantenir la salut oral dels nens i prevenir problemes futurs.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a la Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 16-03-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?