Què és un escàner 3D i per a què cal fer-lo servir?

escàner 3D o CBCT és més complet que una ortopantomografia o radiografia panoràmica convencional

Un escàner 3D o CBCT és més complet que una ortopantomografia o radiografia panoràmica convencional, ja que proporciona imatges en 3D que permeten una visualització més detallada i precisa dels maxil·lars del pacient.
Aquest escàner dental utilitza raigs X per generar imatges en 3D de les estructures dentals i maxil·lofacials. Aquest tipus d’escàner permet als professionals de la salut dental obtenir una visió més detallada i precisa de les dents, la mandíbula, el maxil·lar i d’altres estructures facials que no es poden valorar amb radiografies dentals convencionals.

A diferència de les radiografies dentals convencionals i de les panoràmiques, que només proporcionen una imatge bidimensional, els escàners 3D o CBCT realitzen una rotació completa al voltant del cap del pacient, aconseguint una reconstrucció Tridimensionals que poden ser vistes des de qualsevol angle. Això ajuda als odontòlegs/cirurgians bucals a planificar millor els tractaments, com ara la col·locació d’implants dentals, la realització d’extraccions complicades o inclús la detecció precoç de lesions asimptomàtiques que poguessin estar ocultes.

El procediment per fer-se un escàner CBCT és similar al d’una radiografia panoràmica. El pacient s’asseu o es posa dret mentre el cap se situa dins d’un petit captador que gira al voltant del seu crani. El procés d’escaneig dura només uns pocs segons i no causa cap Mena de dolor. Les imatges en 3D resultants són processades per un ordinador i poden ser visualitzades immediatament pel professional de la salut dental.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general. Si vols posar-te a les nostres mans, visita’ns sense compromís, som especialistes i multidisciplinaris a La Noguera.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 25-04-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?