Visitar regularment al teu dentista, encara és més important per a persones grans.

higiene bucal gent gran

Visitar regularment al dentista i mantenir una higiene diària òptima és la clau per a cuidar al màxim la salut dental. Aquest tipus de cures és encara més important en les persones de la tercera edat, ja que d’això depèn evitar l’avanç de determinades malalties o problemes que poden degenerar en la pèrdua de peces dentals. Amb les cures adequades i una atenció regular, és possible que les persones majors conservin en perfecte estat les seves dents naturals i no hagin de recórrer a pròtesis.

Visites al dentista en la tercera edat
Les visites regulars a l’odontòleg han de ser la norma des d’una edat molt primerenca. Aquestes consultes, al costat d’una bona cura de tota l’àrea bucodental, ajudaran a conservar en bon estat les peces dentals fins a una avançada edat. Justament durant la tercera edat és quan es fa necessari que les visites a l’odontòleg es facin de forma més seguida i les cures més específiques, i d’aquesta forma evitar la gran majoria dels problemes que es poden generar a partir dels 65 anys.

Molts aspectes de la salut en general poden afectar seriosament la salut bucodental. Malalties com la diabetis, càncer i fins i tot afeccions cardíaques, poden ser determinants. D’aquí la importància que la persona es comuniqui amb freqüència amb el seu odontòleg i li posi al corrent d’aquestes condicions.

Les persones de la tercera edat tendeixen a sofrir de més sensibilitat i de major sequedat en la boca. En qualsevol dels casos, l’especialista és el més indicat per a indicar el tractament a seguir basat en l’origen del problema. En moltes ocasions la sensibilitat és lleu i pot resoldre’s o millorar considerablement amb l’ús d’una pasta dental específica. No obstant això, altres casos de sensibilitat poden deure’s a la presència de càries o d’una peça trencada.

La sequedat, d’altra banda, és un problema molt comú que pateixen les persones majors. Si aquesta situació no és tractada adequadament, pot arribar a danyar les dents. Generalment aquest tipus de sequedat és generada per l’ús de determinats medicaments.

Les càries i les persones de la tercera edat
Les persones de la tercera edat són molt propenses a patir càries en les seves peces dentals. És molt comú tant l’aparició de les càries com la deterioració de tota la superfície radicular. A més, les càries poden generar problemes seriosos de sensibilitat a la persona i a llarg termini el trencament de les peces, fent més difícil la recuperació d’aquestes.

És molt important que les persones majors utilitzin pastes dentals amb fluor. D’igual forma, és imprescindible l’ús diari de fil dental i també és recomanable l’ús d’un col·lutori per a eliminar els bacteris de la boca i refrescar l’alè. D’altra banda, és fonamental que la persona tingui una tècnica adequada de raspallat, que ha de ser el més precís possible, però sense exercir pressió en excés, la qual cosa també pot ser negatiu.

La visita al dentista és imprescindible. L’ideal, si tot marxa bé, és fer-ho una o dues vegades a l’any. Cuidar la salut bucodental és clau per a arribar a la tercera edat amb unes dents molt saludables.

A l’Institut Dental La Noguera sabem que cal conservar les dents naturals dels nostres pacients el temps més llarg possible. Quan el diagnòstic sigui favorable, recorrem a obturacions, empastaments, endodòncies, reconstruccions, corones, fundes, i el necessari per a mantenir les peces dentals del pacient.

Copyright © Institut Dental La Noguera 09-09-2020. Tots el drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?