QUI ÉS EL TÈCNIC EN PRÒTESI DENTAL?

Protesico dental Protèctic dental

Quan parlem de salut dental sempre no tenim per què referir a un especialista en higiene dental, ortodòncia o odontologia. Existeixen figures que també treballen per la salut, però que al seu torn no sempre existeix un tracte directe amb el pacient, això són els tècnics en pròtesi dental.

Aquests són altres perfils dins del sector que són molt importants per al desenvolupament de diferents tipus de tractaments, com poden ser els implants dentals o la reconstrucció de dentadures.

El tècnic en pròtesi dental

Com bé hem dit, el tècnic en pròtesi dental, o també conegut com a protètic dental, és l’especialista en la realització de les pròtesis i implants dentals.

Aquest tècnic és expert que ho realitza, i és per això que una vegada es tenen tots els detalls necessaris per a procedir amb la construcció de la pròtesi dental, ja siguin estructures amovibles, peces de porcellana, resina o ortodòncia, són alguns dels exemples.

Això també comporta un gran esforç de part del protètic dental. Es necessita dedicació perquè el treball sigui el més perfecte possible.

A més, és el responsable de conèixer quin tipus de pròtesi s’està realitzant i els detalls i característiques que ha de realitzar, perquè no és el mateix construir una dentadura completa a construir una dentadura parcial i fins i tot construir-la amb determinats materials i emprant unes certes tècniques.

Però… Com es defineix el seu perfil?

És una figura independent amb tota mena de capacitat i responsabilitat en les seves funcions de disseny, fabricació i reparació de les pròtesis dentals, segons la prescripció del professional odontòleg.
La seva zona de treball es realitzarà en un laboratori legalment autoritzat per a realitzar aquest tipus de productes sanitari que es contempla en un tractament.

Copyright © Institut Dental La Noguera 10-09-2021. Tots els drets reservats.

________________________________________________________________________________________________________________

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?