Quina importància té la prevenció, higiene i manteniment de la boca?

La prevenció, higiene i manteniment de les genives tenen una importància crucial per a la salut oral global.

Prevenen malalties de les genives: La prevenció és fonamental per evitar problemes com la gingivitis i la periodontitis, que són inflamacions i infeccions de les genives. Mantenir una correcta higiene bucal, incloent-hi el raspallat i l’ús del fil dental, ajuda a eliminar la placa bacteriana i prevenir aquestes malalties.

Mantenen les genives saludables: Una higiene oral adequada i regular contribueix a mantenir les genives en un estat saludable. Això implica eliminar la placa bacteriana, les restes d’aliments i les toxines que es poden acumular a la línia de les genives. Una higiene deficient pot conduir a l’acumulació de placa bacteriana i la formació de càlcul dental, augmentant el risc de problemes genivals.

Eviten la retracció de les genives: Una higiene pobra o agressiva pot causar la retracció de les genives, exposant les arrels de les dents i creant sensibilitat dental. El manteniment adequat de les genives mitjançant una higiene adequada i suau pot ajudar a prevenir aquest problema.

Contribueixen a una millor estètica dental: Unes genives saludables són essencials per a una estètica dental agradable. Unes genives inflamades, rosades o amb sagnat poden afectar la bellesa del somriure. Amb una higiene i manteniment adequats, es pot mantenir la salut i l’aparença estètica de les genives.

Afavoreixen la salut general: Les malalties de les genives no només afecten la boca, sinó que també poden tenir un impacte en la salut general. Hi ha estudis que han vinculat les malalties genivals amb problemes de salut com ara malalties cardiovasculars, diabetis i complicacions en l’embaràs. Mantenir unes genives saludables contribueix a la prevenció d’aquests problemes.

La prevenció, higiene i manteniment de les genives són essencials per a una salut oral òptima. Aquestes pràctiques ajuden a prevenir malalties de les genives, mantenir la salut oral, millorar l’estètica dental i preservar la salut general. És important establir una rutina de neteja bucal adequada i fer visites regulars al dentista per assegurar-se de mantenir les genives en un estat saludable.

L’equip de l’Institut dental La Noguera és aquí per a ajudar-te. Sol.licita una cita en línia (web o WhatsApp) o truca’ns al 973.44.30.30.

Recorda el que sempre t’aconsellem: Cuida la teva salut bucodental i estaràs cuidant la teva salut en general.

Estem a l’Avinguda Pere III, 31 Baixos 25600 Balaguer (Lleida).

Copyright © Institut Dental La Noguera 05-07-2023. Tots el drets reservats.

×

A continuació seràs redirigit/da a l'app de Whatsapp per parlar amb Institut Dental La Noguera. Si acceptes també estàs donant el teu consentiment perquè et respongui a través d'aquesta mateixa via.

× ¿Com podem ajudar-te?